ua en ru

Nokia подала позови на виробників дисплеїв.

Один з найбільших в світі виробників мобільних телефонів - фінська компанія Nokia - подала до суду на декількох виробників дисплеїв. Nokia звинувачує їх в картельній змові і встановленні підвищених цін на дисплеї, використовувані для виробництва мобільних телефонів і комп'ютерів. "Nokia подала позови до суду, щоб встановити, яку суму переплатила компанія у зв'язку з картельними домовленостями, які в даний час розслідує уряд", - цитує повідомлення компанії Associated Press.

Nokia подала позови в листопаді 2009 р. до судів Великобританії і США. Позови послідували за урядовими розслідуваннями, проведеними в США, Європі і інших країнах.

Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК. Чисті збитки компанії за 9 місяців 2009 р. склали 622 млн євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 3,34 млрд євро. Обсяг продажів за 9 місяців 2009 р. знизився на 23,8%, склавши 29 млрд євро проти 38,05 млрд євро роком раніше.