ua en ru

Nokia закриває частину офісів у Китаї з одночасним скороченням персоналу

Фінський виробник мобільних телефонів Nokia Corp. закриває регіональні відділення продажів у Китаї з одночасним скороченням персоналу і реорганізацією бізнесу, передає телеканал "Росія 24".

Як повідомили сьогодні в представництві Nokia в Піднебесній, будуть закриті офіси продажів у провінції Ченду і в Шанхаї. Як багато співробітників відправляться на вулицю, в Nokia не уточнюють. Проте є ймовірність, що звільнені будуть далеко не всі співробітники, оскільки одночасно зі згортанням бізнесу в Ченду і Шанхаї планується провести збільшення бізнесу в Пекіні і Гуанчжоу.

Бізнес Nokia в Піднебесній просідає значними темпами. За даними Analysys International, за підсумками І кварталу Nokia займала 11% на ринку смартфонів країни, що на 20 процентних пунктів нижче значення минулого року, коли кожен третій смартфон, проданий в КНР, мав логотип Nokia.

Раніше в червні Nokia оголосила про те, що має намір скоротити 10 тис. співробітників по всьому світу через погіршення бізнесу і втрати позицій на ринку.

Nokia є одним зі світових лідерів в області мобільних комунікаційних технологій. Компанія займається виробництвом мобільної апаратури і розробкою програмного забезпечення для мобільних телефонів і КПК. В останні роки частка Nokia на ринку неухильно знижується, на середину 2011 р. вона склала близько 23%. Крім того, Nokia пішла на третє місце по продажах смартфонів, поступившись перші рядки американської Apple і південнокорейської Samsung. За підсумками I кварталу 2012 р. компанія зафіксувала скорочення обсягу продажів 29,3%, а також чистий збиток у розмірі 929 млн євро проти прибутку роком раніше.