ua en ru

Nokia Siemens Networks веде переговори про покупку "дочки" Motorola

За неофіційними даними, спільне підприємство фінської Nokia Corp. і німецького Siemens AG - компанія Nokia Siemens Networks B. V. веде переговори про покупку дочірнього підприємства американського виробника засобів і устаткування для зв'язку Motorola Inc. по виробництву телекомунікаційного устаткування. Як повідомили джерела, близькі до переговорів, сума можливої операції складає від 1,1 млрд дол. до 1,3 млрд дол.

При цьому офіційної заяви про укладення угоди, за словами джерел, слід чекати в найближчі тижні, передає РБК з посиланням на телеканал Fox News

В даний час Motorola знаходиться в процесі реструктуризації свого бізнесу. За планами керівництва компанії, ключовий підрозділ, що спеціалізується на виробництві мобільних телефонів, в результаті має повністю відокремитися від виробництва телекомустаткування. У зв'язку з цим Motorola вже оголошувала про прийом заявок на покупку своїх непрофільних активів.

Nokia Siemens Networks була утворена в 2007 р. і в даний час займає лідируючі позиції на ринку виробників і постачальників телекомунікаційного устаткування для операторів фіксованого і мобільного зв'язку. Компанія була утворена в результаті злиття профільного підрозділу Siemens з Nokia's Network Business Group. Число співробітників компанії досягає 60 тис. чоловік.