ua en ru

Nokia Siemens Networks розпродає свої активи

Спільне підприємство фінської Nokia Corp. і німецької Siemens - Nokia Siemens Networks, яка займається розробкою білінгових додатків для операторів стільникового зв'язку, - веде переговори про продаж декількох підрозділів, включаючи відділи по підтримці бізнес-процесів і створення ПЗ, повідомляє телеканал "Росія 24".

Генеральний директор компанії Раджа Сурі пояснив, що продаж є частиною програми консолідації компанії. Всього на продаж буде виставлено 6 підрозділів, які не є основними. У майбутньому Nokia Siemens Networks зосередить свої зусилля на розробці обладнання для мереж мобільного зв'язку WiMax. На думку керівництва компанії, цей сегмент телекомунікаційного ринку буде рости швидше мереж широкосмугового доступу. Сурі відмовився назвати претендентів на ці активи.

Зараз Nokia Siemens Network намагається знизити витрати. Найближчим часом очікується звільнення 17 тис. співробітників - майже 25% від всього персоналу.

Глава компанії відзначив низький рівень інвестицій з боку операторів стільникового зв'язку: вони відкладають розгортання мереж нового покоління, побоюючись, що їх витрати не окупляться через низький рівень попиту на європейському ринку. Сурі вважає, що вкладення в мережі LTE знов почнуть рости в майбутньому році, а нова хвиля зростання почнеться в США.

Читайте також: Nokia презентувала конкурентів iPhone 5