ua en ru

Nokia Siemens Networks купить інфраструктурний підрозділ Motorola за 1,2 млрд дол

Спільне підприємство фінської Nokia Corp. і німецького Siemens AG викупить у американського виробника засобів і устаткування для зв'язку Motorola Inc. велику частину інфраструктурного підрозділу з виробництва і обслуговування устаткування бездротового зв'язку за 1,2 млрд дол. Проте уточнюється, що американська компанія збереже свої права патентовласника на бездротову технологію iDEN для мобільних телефонів. Умови угоди підлягають розгляду європейськими регуляторними органами, але, як очікується, операція буде завершена до кінця 2010 р., повідомляється в офіційному прес-релізі Nokia.

Згідно з планами Nokia Siemens Networks, придбання допоможе встановити відносини більш ніж з 50 операторами по всьому світу, а також підсилити позиції у низці телекомунікаційних компаній, таких, як китайська China Mobile, американські Clearwire, Sprint і Verizon Wireless, японська KDDI і британська Vodafone. Також керівництво спільного підприємства Nokia і Siemens сподівається, що покупка підрозділу Motorola допоможе компанії вийти на третє місце за обсягом продажів серед постачальників бездротових послуг в США, на перше місце серед іноземних постачальників відповідних послуг в Японії і підсилити свої позиції світовим ринку, де на даний момент компанія займає другу позицію.

У підписаній сьогодні угоді обмовляється, що 7,5 тис. співробітників будуть переведено в штат Nokia Siemens Networks, включаючи працівників дослідницьких центрів в США, Китаї і Індії.

В даний час Motorola знаходиться в процесі реструктуризації свого бізнесу. В планах керівництва компанії, ключовий підрозділ, що спеціалізується на виробництві мобільних телефонів, в результаті повинне повністю відокремитися від виробництва телекомобладнання. У зв'язку з цим Motorola вже оголошувала про прийом заявок на покупку своїх непрофільних активів.