ua en ru

Нічне чергування опозиції в сесійній залі залежатиме від намірів ПР, - "Свобода"

Чи будуть на ніч залишатися в парламенті народні депутати від ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", буде залежати від того, яка інформація буде надходити про наміри Партії регіонів. Про це сьогодні заявив журналістам лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чи будемо ми залишатися на ніч, буде залежати від тієї інформації, яку ми отримаємо. Основне наше завдання - не дати можливості розпочати роботу сесії Верховної Ради, і це завдання ми, звичайно ж, виконаємо. Залишатися на ніч або не залишатися на ніч, буде залежати від інформації щодо можливих дій з боку Партії регіонів", - сказав Тягнибок.

Він також підкреслив: "Погодьтеся, залишатися на ніч просто так немає ніякого сенсу, а залишатися на ніч, щоб не дати Партії регіонів реалізувати свої плани - є сенс. На даний момент ми вивчаємо ситуацію. Надійшла до нас інформація, що один з варіантів розвитку подій - і зараз у "Зоряному" вони це проговорюють - що вони хочуть прийти сюди - протягом півгодини ми зібралися. Надійде інша інформація - будемо приймати оперативне рішення".

У свою чергу народний депутат, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк додав, що очолювана ним фракція також має намір ухвалити рішення виходячи з подальших дій.

"Всі плани для ПР розкривати не можна, і це основна запорука того, щоб утримати парламентську залу", - зазначив Яценюк

Нагадаємо, як заявив нардеп від Партії регіонів Володимир Макеєнко, фракція Партії регіонів проводить засідання в кінотеатрі "Зоряний", де знаходиться їх партійний штаб. "Засідання фракції проводить голова фракції Олександр Єфремов. Засідання проводиться по робочим питанням", - сказав він.

Раніше голова фракції "Удар" Віталій Кличко заявив, що Єфремов попередив опозицію про можливий силовий варіант розблокування парламентської трибуни. "Сьогодні о 17:00 або 18:00 буде проходити (засідання) фракції Партії регіонів, на якому буде вирішено, яким шляхом вони будуть діяти, які заходи будуть вжиті. Одне я хочу сказати: нам неодноразово сказали сьогодні на засіданні, що не виключають того, що буде прийнято рішення розблокувати трибуну для проведення заходів більшості Верховної Ради. Будуть фізично із залу ВР виведені представники опозиції ", - сказав Кличко.

Читайте також: Фракція Партії регіонів проводить засідання в кінотеатрі "Зоряний"