ua en ru

НМУ ім. Богомольця звернувся до Гройсмана з проханням припинити переслідування Амосової

НМУ ім. Богомольця звернувся до Гройсмана з проханням припинити переслідування Амосової Фото: НМУ ім.Богомольця (РБК-Україна)

В кінці 2017 – початку 2018 року щодо НМУ та ректора Амосової розпочалася кампанія з дискредитації, до якої приєднався МОЗ

Колектив Національного медуніверситету ім. Богомольця звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням звернути увагу на неправову діяльність МОЗ і припинити переслідування ректора НМУ Катерини Амосової.

У заяві говориться, що в кінці 2017 – на початку 2018 року щодо НМУ та ректора Амосової розпочалася кампанія з дискредитації, до якої приєднався МОЗ.

Нагадаємо, МОЗ звинуватив Амосову у зриві ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок-1" для студентів стоматологів. "Призначена МОЗ комісія не змогла довести "порушення" з боку ректора, міністерство тричі (!) всупереч існуючим правилам, усуває Амосову К. М. від виконання обов'язків, дезорганізуючи діяльність університету і схиляючи Амосову до дострокової безпідставної відставки", - йдеться в листі.

Під листом поставили підписи: голова наглядової ради – голова комітету Нацпремії імені Шевченка Юрій Щербак, митрополит УПЦ КП Димитрій, директор інституту нейрохірургії імені Ромоданова Євген Педаченко і директор Київського драмтеатру на Подолі Віталій Малахов.

Нагадаємо, Моз 20 лютого усунув Амосову від керівництва НМУ ім. А. Богомольця. Сама ректор називає причиною свого відсторонення тиск з боку Міністерства охорони здоров'я і зокрема Центру тестування.