ua en ru

У НМУ ім. Богомольця зникли документи та заблоковані виплати зарплат і стипендій, - МОЗ

У НМУ ім. Богомольця зникли документи та заблоковані виплати зарплат і стипендій, - МОЗ Фото: Катерина Амосова (facebook.com-NMUscience)

У МОЗ заявили, що Амосова саботує роботу НМУ

У Національному медичному університеті (НМУ) ім. Богомольця зникли документи, заблоковані виплати зарплат та стипендій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України у Facebook.

Як зазначається, "через злочинні дії та свавілля прихильників Катерини Амосової" у виші заблоковані виплати зарплат, стипендій та комунальних платежів. Крім того, у МОЗ заявили, що роботу університету "саботують екс-ректорка закладу та її прибічники".

"З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування університету документи, що поставило під загрозу здійснення будь-яких платежів, включаючи зарплати, стипендії та комунальні виплати", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що у виші перешкоджають роботі відомчої комісії, яка перевіряє фінансово-господарську діяльність. Наразі комісія виявила, що у приміщенні ректорату НМУ відсутні документи, які регулюють роботу закладу. Це, як зазначають у МОЗ, фактично унеможливлює функціонування університету, господарську діяльність, у тому числі освітню.

"В. о. ректора Олександр Науменко звернувся із заявами про злочин до Національної поліції України щодо зникнення документів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними відомства, на робочих місцях відсутні більше 80 працівників ректорату. Зокрема, співробітники бухгалтерії, юридичного та планово-фінансового відділів, канцелярії.

"До МОЗ України надходять численні повідомлення від викладачів та студентів про те, що потрібні для роботи комісії документи зникають за прямими вказівками Катерини Амосової та її прибічників", - зазначається у повідомленні.

Також наголошується, що через дії Амосової наразі зупинена вся фінансова діяльність закладу, а Державна казначейська служба не приймає картки зі зразками підписів на право підпису фінансових документів.

"МОЗ України звернувся до Держказнайчейства із необхідними роз’ясненнями, а також попередив відомство про можливе незаконне розпорядження коштами платників податків. Адже наявні також і свідчення про те, що на співробітників Держказначейства чиниться тиск з метою забезпечити платежі за підписом осіб, які звільнені з НМУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що МОЗ закликало Нацполіцію та Генпрокуратуру розслідувати злочини екс-ректора НМУ Амосової.

Крім того, повідомлялося, що МОЗ планує оскаржити рішення Печерського райсуду Києва щодо поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медуніверситету ім. Богомольця.