ua en ru

МОЗ планує оскаржити поновлення Амосової на посаді ректора НМУ ім. Богомольця

МОЗ планує оскаржити поновлення Амосової на посаді ректора НМУ ім. Богомольця Фото: Катерина Амосова (facebook.com-NMUscience)

Суд Києва визнав звільнення Амосової з посади ректора НМУ незаконним

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України планує оскаржити рішення Печерського райсуду Києва щодо поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медуніверситету ім. Богомольця. Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Як зазначається, сьогодні суд Києва визнав звільнення Амосової з посади ректора НМУ незаконним. У відповідь на таке рішення у МОЗ заявили, що доки відомство не отримає завірену копію рішення суду, Амосова не є ректором.

"Для поновлення її (Амосової, - ред.) на посаді має бути виданий відповідний наказ МОЗ України та на його підставі внесено зміни до Єдиного державного реєстру. Тому наразі Катерина Амосова не має повноважень видавати накази як ректор університету", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у МОЗ додали, що рішення суду щодо поновлення Амосової на посаді ректора НМУ набуде сили лише після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи - тобто через 30 днів.

"МОЗ України готує апеляційну скаргу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що суд поновив Амосову на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця.

Зазначимо, МОЗ достроково розірвало контракт з ректором НМУ Амосовою у квітні поточного року.