ua en ru

У НКЦПФР заявили про ризики операцій з використанням криптовалют

У НКЦПФР заявили про ризики операцій з використанням криптовалют Фото: у НКЦПФР назвали основні ризики операцій з криптовалютами (nssmc.gov.ua)

Одним з них є можливість крадіжки коштів за допомогою кібератак

Діяльність, пов'язана з операціями купівлі, продажу, обміну і конвертації криптовалют, несе велику кількість ризиків. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Про ризики поточного інвестування в ці валюти, ми вважаємо, що вони дуже істотні, враховуючи, що немає в українському законодавстві чіткого визнання. Також не існує ні інфраструктури, не існує ніяких гарантій для інвесторів", - заявив Хромаєв.

У той же час в НКЦПФР зазначили, що серед основних ризиків при використанні криптовалют слід виділити можливу втрату коштів з-за крадіжки, наприклад, внаслідок кібератак на платформи їх обміну або інфраструктуру користування, відсутність гарантій повернення інвестованих коштів, значні цінові коливання, ймовірність шахрайства при влаштуванні фінансових пірамід та інше

Нагадаємо, регулятори фінансового ринку не визнають криптопалюты валютою або платіжним засобом.