ua en ru

НКЦПФР взялася за викорінення маніпулювання цінами

НКЦПФР взялася за викорінення маніпулювання цінами Фото: НКЦПФР не допустить маніпулювання цінами

Регулятор зробив крок до відкритості та прозорості вітчизняного фондового ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) прийняла ряд рішень, серед яких - призупинити торгівлю на будь-якій фондовій біржі цінними паперами, щодо яких вбачаються ознаки маніпулювання цінами. Про це повідомляє прес-служба регулятора фондового ринку.

У повідомленні говориться, що цей крок - один з ряду кроків до відкритості та прозорості вітчизняного фондового ринку. Рішення було прийнято на черговому засіданні НКЦПФР ще 16 квітня.

"Ці рішення - лише "верхівка" айсберга, ми маємо намір продовжити цю діяльність; впевнений, що це стане нашим планомірними кроками у формуванні ринкового ціноутворення на цінні папери, без впливу фактора маніпуляцій цінами, і очищенню ринку від так званих фіктивних цінних паперів, що буде сприяти функціонуванню в Україні прозорого фондового ринку з якісними інструментами ", - підкреслив Тимур Хромаєв, голова НКЦПФР.

Як повідомляє прес-служба комісії, в найближчі три місяці регулятор детально вивчить реальну біржову ситуацію і те, яким чином склалася така ціна на ці інструменти, для того, щоб зробити висновок про об'єктивну вартість і якість цих активів.

За даними НКЦПФР, рішення про призупинення торгівлі цінними паперами на будь фондовій біржі були прийняті відносно 15 емітентів: ВАТ "Імпульс плюс", ВАТ "Пантек", ВАТ "Домінант -колект", ВАТ "Сільськогосподарське ім. Петровського", ВАТ "Київський завод газового обладнання та приладів ", ВАТ" Меттехізолстандарт ", ВАТ" Сільроспродукт ", ВАТ" Гранітна індустрія України ", ВАТ" Бюро кредитних історій "Фенікс", ВАТ "Екопаливо-Україна", ВАТ "Хіммет", ВАТ "Експо нафта продукт ", ВАТ" Ніконд ", ВАТ" Південний транспорт ", ВАТ" Укрбуденерготехнологія ".

Нагадаємо, нещодавно НКЦПФР оголосила про плани змінити параметри розрахунку біржового курсу для цінних паперів.