ua en ru

НКЦПФР затвердила нові правила ПФТС і Східно-Європейській фондовій біржі

НКЦБФР 28 січня затвердила нові редакції правил публічного акціонерного товариства "Фондова біржа ПФТС" та публічного акціонерного товариства "Східно-Європейська фондова біржа".

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку 28 січня на засіданні регулятора, затвердила нові редакції правил публічного акціонерного товариства "Фондова біржа ПФТС" та публічного акціонерного товариства "Східно-Європейська фондова біржа". Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКЦПФР.

"Зміни до правил ПФТС обумовлені необхідністю їх приведення у відповідність із законодавством про депозитарну систему. Деякі норми у зв'язку із втратою їх актуальності були виключені. У той же час правила, у зв'язку зі зміною технологій торгів по цінних паперах, передбачають механізми торгів з одностороннім і двостороннім забезпеченням", - сказала директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР Ірина Устенко.


Коментуючи зміни в правила Східно-Європейської фондової біржі, Устенко розповіла, що вони приведені у відповідність до закону України "Про депозитарну систему України", актуалізованого положення про функціонування фондових бірж та порядку визначення біржового курсу цінного паперу.

"Зміни в правила були погоджені відповідними структурними підрозділами регулятора, розглянуті на засіданні профільного комітету за участю представників фондових бірж та зареєстровані за результатами засідання комісії", - йдеться в повідомленні.