ua en ru

НКЦПФР затвердила механізм визначення фондових майданчиків для публічного розміщення облігацій міжнародних фінорганізацій

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) завершила роботу над положенням про конкурс з визначення фондових бірж, на яких може здійснюватися публічне розміщення облігацій міжнародних фінансових організацій (МФО). Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Відповідний документ був затверджений на засіданні регулятора, яке відбулося 5 листопада 2013 р.

"У положенні визначаються підстави для проведення конкурсу, створення та склад конкурсної комісії, порядок допуску та умови участі у ньому, порядок проведення конкурсу, а також визначається порядок розгляду спорів. Планується, що такий конкурс буде проходити раз на рік, або при необхідності оновлення переліку бірж, на яких можуть перебувати в обігу облігації міжнародних фінансових організацій", - розповіла директор департаменту регулювання діяльності торговців НКЦПФР Ірина Устенко.

НКЦПФР повідомила, що з моменту оприлюднення проекту рішення комісії надійшли пропозиції щодо його вдосконалення, які були оброблені і частково враховані. Зокрема, доповнено перелік підстав для проведення позачергового конкурсу, доповнено перелік показників, за якими конкурсна комісія готує інформацію про претендентів на участь у ньому. Крім того, до положення були внесені редакційні правки.

Згідно з документом, регулятор працював над документом спільно з колегами з "Української біржі", ПФТС і біржі "Перспектива", тому можна говорити про те, що він враховує інтереси організаторів торгівлі як учасників процесу публічного розміщення облігацій МФО.

Положення було розроблено відповідно до пункту 38 частини другої статті 7 та пункту 13 статті 8 закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", частини першої закону України "Про внесення змін до закону України " Про цінні папери та фондовий ринок" щодо емісії облігацій міжнародних фінансових організацій" та погоджені з Антимонопольним комітетом України.