ua en ru

НКЦПФР спростила порядок формування та ведення держреєстру фінустанов

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму плановому засіданні затвердила зміни до порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму плановому засіданні затвердила зміни до порядку формування та ведення державного реєстру фінансових установ, які надають фінансові послуги на ринку цінних паперів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКЦПФР.

"Комісія взяла курс на дерегуляцію ринку і зниження адміністративного навантаження на учасників відповідно з європейськими стандартами. Так, регулятор зменшив кількість документів, які необхідно подавати професійним учасникам для включення до реєстру та отримання або заміни Свідоцтва (дубліката Свідоцтва). До того ж, цим нормативно-правовим актом передбачено, що Комісія зможе виконувати такі дії на підставі поданої заяви від профучасників", - повідомила директор Департаменту регулювання торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР Ірина Устенко.

За словами Устенка, комісія на постійній основі працює над удосконаленням алгоритму ведення реєстру фінансових установ та сподівається, що відтепер механізм його формування та ведення стане зручніше і простіше для всіх учасників ринку.

Відзначимо, що в даний час документ знаходиться на обов'язковій державній реєстрації в Міністерстві юстиції України.

Нагадаємо, НКЦПФР впроваджує спрощену процедуру випуску акцій на фондовому ринку.