ua en ru

НКЦПФР спільно з "Українською біржею" відпрацьовують проект IPO

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) спільно з "Українською біржею" (УБ) відпрацьовують проект IPO. Про це повідомив голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв на конференції "Корпоративне управління і сталий розвиток бізнесу", передає прес-служба "Української біржі".

"Разом з "Українською біржею" відпрацьовується проект IPO на цьому майданчику. Ми готуємо свої процедури спрощення, біржа готує свої вимоги", - сказав Тевелєв.

Він також повідомив, що два українських підприємства готуються до виходу з бондами на "Московську біржу".

"Є фактори, які заважають здійснити цей проект, але ми сподіваємося, що до кінця року він буде реалізований", - додав Тевелєв.

Разом з тим голова НКЦПФР зазначив, що однією з проблем для IPO в Україні є міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ).

"Чому немає IPO? Тому що немає звітності (МСФЗ - ІФ)", - сказав Тевелєв, висловивши надію на вирішення цієї проблеми з набранням чинності закону, згідно з яким з 1 січня 2014 р. всі компанії будуть зобов'язані подавати звітність за МСФЗ.

Крім того, відповідаючи на питання про заяву директора генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олени Щербакової про старт проекту подвійного лістингу в Україні в листопаді 2013 р., Тевелєв зазначив, що з боку НКЦПФР ніяких перешкод не виникне.