ua en ru

НКЦПФР дозволила "Української біржі" запровадити валютні деривативи

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму засіданні 14 лютого зареєструвала зміни до правил ПАТ "Українська біржа" щодо запровадження в обіг на фондовій біржі деривативів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКЦПФР.

"Фондовий майданчик "Українська біржа" отримала погодження Комісії і відтепер зможе ввести в обіг зразкові форми ф'ючерсного контракту на курс Євро - долар США. Зазначу, що метою запровадження торгівлі даними ф'ючерсними контрактами є створення нового інструменту в регульованому сегменті фінансового ринку, що дозволить вивести з тіні значний обсяг грошових коштів та вберегти потенційних інвесторів від шахрайських схем", - повідомила директор Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР Ірина Устенко.

У повідомленні наголошується, що згідно з зазначеними зразковими формами, базовим активом є курс євро по відношенню до долара США, а виконанням зобов'язань за такими контрактами є сплата сторонами певного ф'ючерсного контракту, зокрема, грошових коштів (варіаційної маржі та підсумкової варіаційної маржі).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські біржі готують запуск ринку валютних деривативів.