ua en ru

НКЦПФР підписала двосторонній меморандум з Мінфіном Білорусії

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) підписала двосторонній меморандум про взаєморозуміння та обмін інформацією з Міністерством фінансів Республіки Білорусь. Про це повідомляє прес-служба комісії.

"Підписання меморандуму дозволить нам більш тісно співпрацювати з регулятором ринку цінних паперів Білорусії. Упевнений, що тепер між нашими регуляторами створена єдина система обміну професійним досвідом та інформацією, що допоможе функціонування ринків обох сторін. Сподіваюся, що таке взаєморозуміння між країнами також покладе початок створенню нових проектів міжнародного рівня", - відзначив глава НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Меморандум регулює повноваження сторін, згідно з яким регулятори будуть давати один одному відповіді на інформаційні запити, отримувати дані про правопорушення і обмінюватися методологічними радами в рамках законодавства про цінні папери та фондовий ринок.

Нагадаємо, в 2012 р. комісія підписала меморандуми про співпрацю з регуляторами Російської Федерації, Киргизької республіки, Вірменії, Молдови, Румунії і Грузії.