ua en ru

НКЦПФР перенесла запровадження пруденційних нормативів на 1 липня 2014 р

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила зміни до положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами. Планується, що актуалізовані пруднормативи наберуть чинності з 1 липня 2014 р., повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Відповідний документ було схвалено на засіданні регулятора, що пройшло 25 листопада 2013 р.

Нагадаємо, що внесення змін до положення щодо пруденційних нормативів передбачено планом роботи комісії та її комітетів на 2013 р.

"Проаналізувавши роботу ринку за пруднормативами, що були впроваджені на початку цього року, комісія вирішила удосконалити діючі норми і запропонувала низку суттєвих змін, які передбачають корегування складових, що входять у розрахунок розміру регулятивного капіталу, уточнення активів при розрахунку коефіцієнта абсолютної ліквідності, зміни бази розрахунку коефіцієнта продуктивності, удосконалення класифікації активів торговця цінними паперами, зважених на ризик, та інші уточнення в діючому положенні", - розповіла директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР Ірина Устенко.

За час офіційного опублікування документу на сайті регулятора було отримано пропозиції від саморегулівних організацій та професійних учасників ринку, які враховувались при роботі над змінами до цього документа.

Найближчим часом проект регуляторного акту буде направлено до Мін'юсту для проходження процедури державної реєстрації.