ua en ru

НКЦПФР може до кінця 2013 р. призупинити обіг акцій 5 тис. порушників закону про акціонерні товариства

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) може до кінця 2013 р. призупинити обіг акцій 5 тис. порушників закону про акціонерні товариства. Про це заявив член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Євген Воропаєв, передає прес-служба комісії.

"Зараз ми підійшли до останнього етапу роботи із приведення діяльності акціонерних товариств до норм законодавства, яку розпочали ще у 2010 - 2011 рр., а саме до призупинення обігу акцій порушників. Відповідне обмеження стосується лише закріплення в депозитарній системі переходів прав власності на акції, водночас дозволяє товариствам проводити загальні збори та приймати необхідні для функціонування рішення", - повідомив Воропаєв.

Наразі до центрального апарату комісії від територіальних управлінь вже надійшло близько 30 пакетів документів про зупинення внесення змін до облікової системи певних емітентів, які будуть найближчим часом розглядатися на засіданнях регулятора. Загалом очікується прийняття до кінця поточного року близько 5 тис. відповідних рішень.

"Зважаючи на те, що згідно до Закону України про систему депозитарного обліку цінних паперів, облік всіх цінних паперів вітчизняних емітентів має бути систематизований, і реєстри цінних паперів повинні бути передані до Центрального депозитарію до жовтня 2013 року, ми маємо інтенсифікувати свою роботу у цьому напрямі задля недопущення порушення прав та інтересів акціонерів. Крім того, сподіваюсь, що зазначена робота дозволить досягти ще однієї мети регулятора - позбутися фіктивних акціонерних товариств", - підкреслив Воропаєв.

Читайте також: Близько 50 % емітентів привели свою діяльність у відповідність до закону про акціонерні товариства, - НКЦПФР.