ua en ru

НКЦПФР змінила порядок визначення вартості чистих активів ІСІ

НКЦПФР схвалила проект рішення "Про внесення змін до положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування".

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму плановому засіданні схвалила проект рішення "Про внесення змін до положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування".

"Перш за все, зазначу, що зміни, які вносяться до даного положення, стосуються оцінки цінних паперів емітентів, визнаних такими, що мають ознаки фіктивності та оцінки акцій українських емітентів, обіг яких зупинено та/або щодо яких прийнято рішення про зупинення внесення змін до системи реєстру", - зазначила директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР Оксана Симоненко.

Симоненко висловила надію, що впровадження регуляторного акта сприятиме вдосконаленню порядку визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування та захисту прав інвесторів шляхом застосування заходів щодо запобігання і припинення порушень законодавства на ринку цінних паперів.