ua en ru

Національна комісія регулювання транспорту буде створена у І кварталі 2012 р., - Колесніков

Національна комісія регулювання транспорту (НКРТ) буде створена у І кварталі 2012 р. Про це українським журналістам повідомив віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков в Лондоні після конференції "Україна - погляд зсередини 2011: на шляху до успіху?", передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що в першому кварталі (2012 року) цілком під силу створити таку комісію (регулювання транспорту). Але для того, щоб була конкуренція, повинна бути якісна структура. Тому що комісії... не замінять реального сектора, реальних власників надання послуг. Тобто, якщо не буде компаній, які будуть займатися перевезеннями, іншими послугами в області транспорту, то жодна комісія не поліпшить ситуацію. Це повинно робитися паралельно", - сказав Колесніков.
Нагадаємо, відповідно до законопроекту, підготовленого Мiнiнфраструктури в липні 2011 р., передбачається, що НКРТ буде здійснювати державне регулювання суб'єктів природних монополій і суміжних ринків за участю суб'єктів природних монополій у сфері транспорту України. Предметом регулювання НКРТ будуть тарифи (збори, плати) на транспортні послуги, які згідно з чинним законодавством підлягають державному регулюванню і надаються суб'єктами природних монополій.