ua en ru

НКРЗІ погодила технічні завдання на проведення конверсії в 3G-смугах

НКРЗІ погодила технічні завдання на проведення конверсії в 3G-смугах

НКРЗІ зобов'язала забезпечити якісний 3G інтернет

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) розглянула технічні завдання на проведення конверсії смуг 3G, передає прес-служба НКРЗІ.

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, на своєму засіданні, яке відбулося 22 квітня 2015 року, розглянула технічні завдання на проведення конверсії смуг радіочастот 1920-1935/2110-2125, 1950-1965/2140-2155, 1965-1980/2155-2170 МГц, що надійшли від ПрАТ "МТС Україна", ПрАТ "Київстар" і ТОВ "Астеліт", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду Комісія прийняла рішення про погодження відповідних технічних завдань, звернувши увагу суб'єктів та ініціаторів конверсії на необхідності дотримання інших положень умов тендеру та особливих умов користування радіочастотним ресурсом, які вказані в ліцензії ініціаторів конверсії.

Зокрема, переможці тендеру по кожному з трьох лотів (ініціатори конверсії) повинні протягом двох місяців після оголошення результатів тендера поінформувати НКРЗ про укладання договорів конверсії. Крім того, ліцензіати зобов'язані забезпечити дотримання показників якості послуг рухомого (мобільного) зв'язку та їх граничних нормованих рівнів, затверджених наказом Міністерства транспорту та зв'язку України, з використанням радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв'язок ІМТ-2000 (UMTS)" на території всіх обласних центрів України протягом 18 місяців з дати видачі ліцензії за результатами тендеру.

Нагадаємо, 1 квітня "Київстар" виплатив 2,7 млрд грн за 3G-ліцензію.