ua en ru

НКРЗІ проведе аналіз ринків послуг пропуску трафіку

НКРЗІ проведе аналіз ринків послуг пропуску трафіку Фото (internetua): засідання НКРЗІ

Останній подібний аналіз було проведено в жовтні 2013 року

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, (НКРЗІ) на своєму засіданні 22 вересня прийняла рішення про проведення аналізу ринків послуг пропуску трафіку. Про це повідомили у прес-службі НКРЗІ.

Як зазначається, останній аналіз цих ринків було проведено в жовтні 2013 р. За його результатами було визначено 345 операторів з істотною ринковою перевагою на ринках термінації трафіку на мережах фіксованого та 7 операторів на мережах мобільного телефонного зв'язку, на яких були накладені регуляторні зобов'язання.

Зокрема, йдеться про застосування встановлених НКРЗІ розрахункових такс за послуги пропуску трафіка до телекомунікаційних мереж операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринках цих послуг. Згідно із чинним законодавством, комісія має не менше одного разу на два роки проводити відповідний аналіз для визначення необхідності застосування регуляторного впливу.

"Сьогодні на ринках послуг пропуску трафіку спостерігаються тенденції зменшення кількості працюючих ліцензіатів, що призводить до посилення концентрації ринків і послаблення впливу на них конкурентного захисту. Це обумовлено перетіканням абонентів з ринку фіксованого зв'язку на ринок рухомого (мобільного) зв'язку, що є природним наслідком розвитку нових технологічних рішень в галузі зв'язку. Разом з тим, оператори телекомунікацій, які мають значну частку на певних ринках за рахунок розвиненої мережі, не повинні створювати бар'єри для роботи інших операторів телекомунікацій", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до прийнятих рішень, НКРЗІ має провести аналіз ринків послуг пропуску трафіку. За його результатами в IV кварталі ц.р. буде підготовлено і розглянуто проект документа, спрямованого на нівелювання наслідків негативних явищ на цих ринках та надання рівних можливостей учасникам для їх розвитку та розширення діяльності.

Як повідомлялося, НКРЗІ передасть до Кабміну план впровадження 4G-технологій.