ua en ru

НКРЗІ розпочне запровадження послуги з перенесення абонентських номерів з 20 грудня 2013 р

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) розпочне запровадження послуги з перенесення абонентських номерів та використання персональних номерів з 20 грудня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, 25 квітня 2013 р. НКРЗІ затвердила проект рішення "Про затвердження положення про надання послуг з перенесення абонентських номерів та використання персональних номерів".

"Забезпечення реалізації права споживача в частині замовлення та отримання телекомунікаційних послуг перенесення абонентського номера та користування персональним номером - це додатковий ринковий механізм, спрямований на підвищення захисту інтересів абонентів щодо якості та прозорості умов отриманих телекомунікаційних послуг. За таких умов оператори створюватимуть переваги для обслуговування існуючих та залучення нових абонентів, забезпечуватимуть їм максимально комфортні умови для спілкування у телекомунікаційних мережах, про що свідчить практика застосування в більшості європейських країн", - йдеться в повідомленні.

Затверджений комісією документ визначає принципи надання послуг з перенесення абонентських номерів, використання персональних номерів, порядок вибору адміністратора центральної бази даних та досудового вирішення спорів щодо надання визначених послуг.

Крім того, на прохання операторів та за підтримки Держпідприємництва відкладено дату обов'язкового запровадження послуг на мережах рухомого (мобільного) зв'язку - з 20 грудня 2013 р. Запровадження послуг на мережах фіксованого місцевого телефонного зв'язку передбачено з 01 січня 2015 р. за наявності відповідної технічної можливості комутаційних станцій і вузлів та за умови придатності власної телекомунікаційної мережі для взаємодії з ЦБД, а з 01 січня 2025 р. - в обов'язковому порядку.

Читайте також: НКРЗІ схвалила законопроект, що дозволяє їй регулювати їхні тарифи великих гравців на всіх телеком-ринках