ua en ru

НКРЕКП пропонує створити Фонд енергомодернізації комунальних підприємств 

НКРЕКП пропонує створити Фонд енергомодернізації комунальних підприємств  Ілюстративне фото (НКРЕКП)

Створення Фонду допоможе залучати інвестиції в енергетику

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) пропонує створити Фонд енергомодернізації для підприємств галузі житлово-комунального господарства (ЖКГ). Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив член НКРЕКП Євген Магльованний, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, створення такого такого фонду дасть змогу залучати інвестиціїї

"На нашу думку, створення Фонду енергетичної модернізації по аналогії з Фондом енергоефективності, який зараз починає працювати, допоможе в галузь залучати інвестиційні кошти", - сказав він.

Як зазначив Магльованний, фонд акумулюватиме кошти від донорів (залучення кредитних коштів на довготривалий період під низький відсоток), призначені для вирішення проблем підприємств житлово-комунальної галузі.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-україна, НКРЕКП може знизити тариф на транспортування газу українською газотранспортною системою (ГТС) вдвічі з 1 січня 2019 року.

Додамо, у липні Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" направила Нацкомісії з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг пропозиції знизити тарифи на транзит газу.