ua en ru

НКРЕКП пропонує знизити нічний тарифний коефіцієнт на електроенергію з 0,7 до 0,5

НКРЕКП пропонує знизити нічний тарифний коефіцієнт на електроенергію з 0,7 до 0,5
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення).

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила проект змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію (для населення). Про це повідомили у прес-службі НКРЕКП.

"Згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнта з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (із 23:00 до 7:00). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двухзонного обліку електричної енергії", - йдеться в повідомленні.

Запропоновані зміни до Порядку стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії у нічний час за зниженим тарифом. Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України і забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП оптимізувала непобутовим споживачам тарифи за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕС.