ua en ru

НКРЕКП оптимізувала для непобутових споживачів тарифи за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕС

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, сьогодні прийняла постанову № 752 "Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 20 грудня 2001 року № 1241", якою оптимізувала непобутових споживачів тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження на об'єднану енергетичну систему України.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, сьогодні прийняла постанову № 752 "Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 20 грудня 2001 року № 1241", якою оптимізувала непобутових споживачів тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження на об'єднану енергетичну систему України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НКРЕКП.

При цьому денної тарифний коефіцієнт для двузонних тарифів, диференційованих за періодами часу, збільшується до 1,85, а для тризонних тарифів піковий тарифний коефіцієнт збільшується до 2,0.

"Визначений у постанові підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України в пікові періоди і забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії в період доби з 8 до 11 та з 17 до 21 години і буде стимулювати споживачів (зокрема, промисловості: металургійну, машинобудівну, будматеріалів, хімічної та ін.) до переходу на споживання електричної енергії в нічний і напівпіковий періоди часу", - зазначили в НКРЕКП.

Зазначене рішення Комісії приймалося на виконання указу Президента України та рішень Кабміну.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, було оприлюднено розпорядження Кабінету міністрів України "Про прийняття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії".