ua en ru

НКРЕКП зобов'язала обленерго простимулювати збільшення споживання електроенергії у нічний час

НКРЕКП зобов'язала обленерго простимулювати збільшення споживання електроенергії у нічний час Фото: НКРЕКП

Це має вирівняти графік навантажень об'єднаної енергетичної системи

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на своєму засіданні зобов'язала енергопостачальні компанії у стислі терміни провести інформаційно-роз'яснювальну роботу серед споживачів про необхідність стимулювання до збільшення споживання електричної енергії у нічний час та зменшення споживання в денний час. Про це повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи енергопостачальні компанії повинні забезпечити шляхом розміщення оголошень у центрах по роботі зі споживачами (Центрах обслуговування клієнтів, районних електричних мережах і т.д.), в інформаційно-консультаційних центрах.

Крім того, інформування споживачів має відбуватися шляхом розміщення відповідної інформації в рахунках на електроенергію, через засоби масової інформації, веб-сайти компаній тощо.

"Стимулювання споживачів до збільшення споживання електричної енергії в нічний час вирівняє графік навантажень об'єднаної енергетичної системи України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії в пікові періоди, оптимізує роботу теплових електростанцій України і в кінцевому випадку скоротить споживання газу, вугілля та мазуту", - йдеться в повідомленні.

Енергопостачальні компанії зобов'язані надати НКРЕКП до 30 червня звіт про виконання доручення.

Нагадаємо, у грудні минулого року НКРЕКП запропонувала знизити нічний тарифний коефіцієнт на електроенергію з 0,7 до 0,5.