ua en ru

НКРЕКП наполягає на встановленні населенню до кінця 2015 р. 100% лічильників

НКРЕКП наполягає на встановленні населенню до кінця 2015 р. 100% лічильників Фото: НКРЕКП наполягає на встановленні населенню до кінця 2015 р. 100% лічильників

Також НКРЕКП щомісяця буде здійснювати контроль за виконанням підприємствами інвестиційних програм

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на своєму засіданні схвалила для оприлюднення проект розпорядження Кабінету міністрів України "Про забезпечення населення комерційним обліком природного газу", згідно з яким передбачається зобов'язати газорозподільні підприємства встановити до 1 січня 2016 р. 100% лічильників природного газу населенню. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

"Проектом розпорядження уряду передбачається зобов'язати газорозподільні підприємства встановити до 1 січня 2016 року 100% лічильників природного газу населенню, що використовує природний газ для підігріву води та приготування їжі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проектом рекомендовано НКРЕКП щомісяця здійснювати контроль за виконанням газорозподільними підприємствами інвестиційних програм, зокрема, у частині встановлення лічильників природного газу побутовим споживачам та проводити позапланові перевірки у разі їх невиконання із застосуванням штрафних санкцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що споживання 14,8% газу в Україні враховується лічильниками.