ua en ru

НКРЕ передивилася ціни на газ, видобутий у 2010 р. для ДК "Укргазвидобування", ДАК "Чорноморнафтогаз" та ВАТ "Укрнафта"

Національна комісія регулювання електроенергетики України передивилася ціни на газ, добутий у 2010 р. для ДК "Укргазвидобування", ДАК "Чорноморнафтогаз" та ВАТ "Укрнафта". Таке рішення було прийнято на відкритому засіданні НКРЕ, передає кореспондент РБК-Україна.

НКРЕ затвердила наступні рівні цін на газ власного видобутку без ПДВ: ДК "Укргазвидобування" - 350 грн за 1 тис. куб. м, ДАК "Чорноморнафтогаз" - 456 грн за 1 тис. куб. м, ВАТ "Укрнафта" - 458 грн за 1 тис. куб. м з терміном введення їх в дію з 1 серпня 2010 р.

"ДК "Укргазвидобування", ДАК "Чорноморнафтогаз" та ВАТ "Укрнафта" звернулись до НКРЕ щодо перегляду рівня цін на видобутий природний газ у 2010 р., надавши при цьому відповідні матеріали та розрахунки», - повідомив начальник управління цінової та тарифної політики нафтогазового комплексу НКРЕ Володимир Семенець.

За його словами, нові показники собівартості і зазначені ціни власного видобутку передбачають зростання тарифної виручки в загальному по НАК "Нафтогаз України", порівняно з закладеними попередньо показниками на рівні близько 2,6 млрд грн.

"Якщо брати це по компаніях, то на 77% зростає тарифна виручка по ДК "Укргазвидобування", на 35% по ДАК "Чорноморнафтогаз" та на 59% по ВАТ "Укрнафта", - сказав В.Семенець.