ua en ru

Nissan планує з 24 березня відновити виробництво автомобілів на заводах у Японії

Автомобілебудівний концерн Nissan планує відновити виробництво автомобілів на своїх японських заводах Oppama, Tochigi, Kyushu, Yokohama і Nissan Shatai, припинене раніше, з 24 березня 2011 р. Про це йдеться в прес-релізі компанії, передає РБК.
Уточнюється, що виробництво деталей для заводів Nissan, розташованих за кордоном, і запчастин буде, за наявності комплектуючих від постачальників, відновлено з 21 березня.
Що стосується заводу в Івакі, який знаходиться в зоні, де до цих пір продовжуються підземні поштовхи, то роботи з відновлення потужностей підприємства будуть більш тривалими, ніж на інших виробничих майданчиках в Японії.
Раніше було прийнято рішення призупинити виробництво на заводах Oppama, Tochigi, Yokohama і Nissan Shatai до 20 березня 2011 Завод у Йокогамі частково почав роботу 13 березня ц.р. Через землетрус, який стався в західній частині префектури Сідзуока 15 березня, на заводах JATCO's Fuji Plant і Fujinomiya, виробляють трансмісії, частково пошкоджені будівлі та обладнання. В даний час робота заводів призупинена і проводиться оцінка збитку.
Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 р. сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління). Підземні поштовхи і подальше за ними цунамі завдали величезних збитків північно-східним районам країни. За даними Національного поліцейського управління, загинули або пропали без вісті більше 10 тис. чоловік. Крім того, режим надзвичайної ситуації уведений на атомному комплексі в Фукусіма (станції "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2"), де відбулося вже кілька вибухів і пожежа, триває витік радіації.