ua en ru

Nissan буде проводити радіаційний контроль своїх автомобілів перед експортом

Японський автоконцерн Nissan буде проводити радіаційний контроль своїх автомобілів, перш ніж відправляти їх на експорт. Про це повідомили представники компанії, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Вони відзначили, що всі перевірки робляться в інтересах споживача, щоб переконати покупців, що набутий ними автотранспорт не завдає шкоди здоров'ю і не має неприпустимого рівня радіації. Представники Nissan уточнили, що перевірки на радіацію чи триватимуть довго, вони пов'язані з ситуацією, в даний час "непростою ситуацією".
Нагадаємо, 15 березня 2011 р. автоконцерн Nissan із-за землетрусу тимчасово зупинив роботу шести своїх заводів, розташованих в Японії.
У Японії 11 березня 2011 р. сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого з них склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління). Підземні поштовхи і подальше цунамі завдали величезних збитків північно-східних районів країни. У результаті стихійного лиха постраждав атомний комплекс "Фукусіма-1", де відзначається витік радіації.