ua en ru

Ніша п'ятизіркових готелів Києва вже насичена, - учасник ринку

Ніша п'ятизіркових готелів Києва на сьогоднішній день вже насичена. Таку думку висловив керівник проектів готельної нерухомості Інвестиційної компанії BudHouseGroup Олександр Шовкалюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання, чи планує BudHouseGroup початок будівництва нових п'ятизіркових готелів, Шовкалюк відповів, що ніша п'ятизіркових готелів Києва вже насичена. "Достойних майданчиків для розміщення (готелів категорії 5 *) ... будівництва більше немає. Поки ми бачимо перспективу розвитку готельних об'єктів категорії три зірки за міжнародними стандартами", - сказав він.

Шовкалюк додав, що в Україні не багато готелів класу "5 зірок", тому ринок привабливий для інвесторів, оскільки "ніхто не демпінгує, тому ціни на ринку вище". "Всього в Україні є не так багато міст, в яких економічно доцільно реалізувати готель в п'ять зірок. У тому числі Київ, Одеса, Донецьк, Львів, Харків",-сказав Шовкалюк.

Зазначимо, що структурний підрозділ BudHouseGroup ПрАТ "Промінвестгрупп-1" наприкінці 2014 - початку 2015 р. планує ввести в експлуатацію 14-поверховий п'ятизірковий готельний комплекс Sofitel по вул.Лютеранська, 14В. Обсяг інвестицій у будівництво планується на рівні 100 млн дол. При цьому 20 млн дол власних коштів, 80 млн - кредитних коштів.

Відповідаючи на питання про виручку споруджуваного готелю, Шовкалюк зазначив, що прогноз EBITDA на перший рік роботи готелю Sofitel після введення становить 10 млн дол на рік (при прогнозної вартості будівництва в 100 млн дол.) "На четвертий - п'ятий рік експлуатації ми плануємо вийти на EBITDA 18 млн дол", - сказав Шовкалюк.