ua en ru

Німченко назвав умови для збереження цілісності України

Питання переходу до федеративної моделі державного устрою стає все більш актуальним для України . Таку думку висловив заступник голови Громадського руху "Український вибір" Василь Німченко.

"Федералізація - реальна правова основа децентралізації абсолютованої на сьогоднішній день державної влади та умова збереження територіальної цілісності України", - упевнений Німченко.

Він заявив, що на розкол України вказує і Всеукраїнський форум представників облрад, який нещодавно відбувся в Ялті.

Нагадаємо, у форумі взяли участь представники тільки 18 регіонів України. Представники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької, Вінницької облрад і Київської міськради брати участь у форумі відмовилися. На думку Німченка, ця тенденція свідчить про неготовність суспільства консолідуватися навіть для вирішення життєво важливих питань.

"Тому першорядне, архіважливе завдання дня сьогоднішнього - налагодити суспільний діалог. Ми зобов'язані зупинити насильство і ескалацію напруги в країні. Ми повинні зберегти цілісність і державний суверенітет. А це можливо тільки при федеративному устрої держави", - заявив Німченко.