ua en ru

Микола Лагун домовився про покупку "Кредитпромбанку"

Власник "Дельта Банку" Микола Лагун в найближчі дні купить 100% акцій "Кредитпромбанку", в результаті чого банк зможе повернутися до повноцінної стабільній роботі. Майбутній факт купівлі підтвердив сам Лагун.

"Ми дійсно прийшли до угоди з усіма акціонерами "Кредитпромбанку" про придбання 100% пакету акцій. Зараз ми проходимо процедуру узгодження операції в АМКУ і Національному банку, - відзначив банкір. - "Кредитпромбанку" вже відкрита кредитна лінія на міжбанку, і на сьогодні ми забезпечуємо повернення всіх депозитів на першу вимогу, а так само проходження всіх платежів".

Згідно з повідомленням, в.о. голови правління стане Віталій Масюра.

Головний акцент новий менеджмент банку планує зробити на максимально швидкому запуску кредитних продуктів, з яким у "Дельта банку" є сильна експертиза і система оцінки кредитних ризиків, перш за все, це споживче кредитування. З січня 2013 року також будуть активовані програми для корпоративних клієнтів: поновляться заморожені кредитні лінії, відкриється доступ до отримання нових позик.

На думку голови правління Укрсоцбанку Бориса Тимонькіна, новий власник "Кредитпромбанку" здатний забезпечити нормальну роботу фінустанови, внести необхідні кошти в його капітал і утримати клієнтів у банку. За словами банкіра, ця угода може дати гарну синергію "Дельта Банку", який у разі злиття з "Кредитпромбанком" зможе вийти на 5 в системі місце за обсягами активів і істотно збільшити свою інвестиційну привабливість.

"Для банку типу "Дельти" має цінність кредитний портфель і можливість використання добре побудованої системи колекшна, клієнтська база "Кредитпромбанку", а так само його мережа філій, - доповнив голова правління банку "Надра" Дмитро Зінков. - Я бачу перспективу цієї покупки в приєднанні "Кредитпромбанку" до "Дельті", або розвитку власної бізнес моделі "Кредитпрому".

Як зазначають банкіри, покупка "Кредитпромбанку" для Лагуна - ще один крок до здійснення давньої мрії: створення найбільшого банку в Україні, здатного конкурувати з "ПриватБанком" за обсягами бізнесу.

За даними НБУ, на 1 жовтня "кредит промбанк" займав 19 місце за активами (12,55 млрд грн) із власним капіталом 2,12 млрд грн.

Микола Лагун володіє 69,8912% у ПАТ "Дельта Банк". Ще 30,1088% банку належать Cargill Financial Services International (США).

Читайте також: Erste Group продає "Фидобанку" свою українську "дочку" за 83 млн дол.