ua en ru

Микола Азаров доручив Юрію Бойку та Анатолію Близнюку контролювати підготовку до опалювального сезону

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку і міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолію Близнюку контролювати підготовку до опалювального сезону. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"До 1 жовтня на 100% мають бути готові підприємства паливно-енергетичного комплексу. До 10 жовтня всі регіони мають подати комплексний звіт про підготовку до осінньо-зимового періоду. Я даю доручення контролювати цей процес міністру енергетики та вугільної промисловості і міністру регіонльного розвитку, будівництва та ЖКГ", - сказав Азаров.

Також прем'єр-міністр зазначив, що 30% котелень ще не демонтовані та не завершена комплексна підготовка 20% житлового фонду. "Залишається ризик аварій та втрат тепла. Ми просимо громадян робити все можливе, щоб економити енергію", - зауважив голова уряду.

Крім того, Азаров дав доручення першому віце-прем'єр-міністру, міністру економічного розвитку і торгівлі Андрію Клюєву направити всі ресурси на ліквідацію ризиків аварій під час опалювального сезону і втрат тепла.