ua en ru

У Миколаївській області виникла пожежа на території лісового масиву

У Миколаївській області виникла пожежа на території лісового масиву Фото: лісова пожежа в Миколаївській області (прес-центр ДСНС)

Пожежа сталася в Баловно-Матвіївському урочищі "Миколаївського лісового господарства" на площі 2,5 га

У Миколаївській області 20 серпня 2017 року о 12:13 стало відомо про виникнення пожежі сухої трави на території Баловно-Матвіївського урочища "Миколаївського лісового господарства", біля с. Баловне Новоодеського району. Про це повідомляє прес-центр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що на місце загоряння було направлено два відділення 1 Державної пожежно-рятувальної частини.

"По прибуттю було проведено розвідку, яка показала що пожежа виникла на території Баловно-Матвіївського урочища "Миколаївського лісового господарства" на площі 2,5 га. Додатково направлено відділення підрозділів міста та чергову зміну оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, через поривчастий вітер, високі температурні позначки та географічну місцевість (горіння виникло у балці та по схилу, де росла суха трава, вогонь швидко "піднімався" та розповсюджувався) існувала загроза перекидання вогню на лісові насадження.

"Декілька дерев у низині все ж таки було знищено. Завдяки оперативно вжитим заходам та спільним зусиллям усіх задіяних сил та засобів вдалося не допустити верхової пожежі. О 13:40 пожежу локалізовано. Наразі триває її ліквідація, а саме - проливка окремих осередків тління та обробка місця горіння трактором із плугом", - доповіли в ДСНС.

altaltalt
Фото: пожежа в Баловно-Матвіївському урочищі (прес-центр ДСНС)

Там також додали, що загалом від Держслужби на місці працює 6 одиниць техніки та 32 рятувальники, від лісомисливського господарства 2 одиниці техніки, 4 працівники та близько 100 осіб місцевого населення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські рятувальники ліквідували пожежу на території Новопетрівського лісництва Миколаївської області.