ua en ru

У Миколаївській обл. затримали зловмисників, які підпалили будинок підприємця

У Миколаївській обл. затримали зловмисників, які підпалили будинок підприємця Фото: автомобіль зловмисників (mk.npu.gov.ua)

Підприємця хотіли залякати і змусити платити "данину"

У Миколаївській області поліція затримала зловмисників, які намагалися підпалити будинок місцевого фермера-підприємця. Про це повідомляє прес-служба поліції в Миколаївській області.

Зазначається, що сьогодні, 22 вересня, близько першої години ночі в с. Актове Вознесенського району зловмисники, маючи намір підпалити будинок 50-річного підприємця, кинули на його подвір’я чотири коктейлі Молотова, через що виникла пожежа, зайнялася тротуарна плитка і почав горіти паркан.

В поліції наголосили, що в цей час у будинку перебували сам господар, його дружина і товариш. Поки жінка намагалася загасити полум'я, чоловіки почали переслідування автомобіля зі злочинцями.

"Під час погоні домовласник зателефонував до поліції та покликав на допомогу місцевих фермерів із Братського та Вознесенського районів. Згуртовані громадяни та правоохоронці перекрили усі можливі шляхи втечі паліїв, і після тривалого переслідування, вже в Братському районі, зловмисники, опинившись у безвиході, не впоралися з керуванням і перекинулися на автомобілі Chery", - йдеться в повідомленні поліції.

Повідомляється, що чотирьох втікачів вдалося затримати. В поліції відзначили, що зловмисники діяли "зухвало" і, за їхніми словами, хотіли залякати фермера і змусити його платити "данину". Для цього вони і вчинили підпал домоволодіння потерпілого, незважаючи на те, що в будинку були люди, які могли загинути.

Зазначається, що подію кваліфіковано як замах на умисне вбивство кількох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох людей (ч. 2 ст. 15 п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Наразі усі четверо жителів Вознесенського району, віком від 18 до 55 років, затримані в порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом судом їм буде обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Херсоні ввечері 10 вересня підпалили автомобіль керівника департаменту з організації виборів обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Дмитра Бухтіярова.