ua en ru

Миколаївський ОАС призупинив дію розпорядження ОДА про заборону на виділення землі для будівництва Південно-Української ВЕС, - джерело

Миколаївський окружний адмінсуд (ОАС) призупинив дію розпорядження Миколаївської облдержадміністрації (ОДА) про заборону на виділення землі для будівництва Південно-Української ВЕС потужністю 300 МВт. Про це пише з посиланням на джерела "Дзеркало тижня".
За інформацією джерела, суд виніс ухвалу від від 28 жовтня 2010 р., якою призупинив дію розпорядження Миколаївської ОДА № 355-р від 24 вересня 2010 р.
Нагадаємо, інвестори, які мають намір вкласти в проект Південно-Української ВЕС близько 450 млн євро, почали працювати в Україні з середини 2007 р. За ці роки вони визначилися із земельною ділянкою для установки вітрових турбін, отримали дозвіл на його використання, провели всі необхідні дослідження вітру , розробили та погодили проект будівництва, провели переговори з постачальниками обладнання, півтора роки боролися з "Миколаївобленерго" за отримання технічних умов для підключення своєї електростанції до ліній електропередач. І після всього замість того, щоб почати будівництво ВЕС, зіткнулися з тим, що голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов без жодного попередження виносить розпорядження № 355-р від 24 вересня 2010 р. про скасування розпорядження свого попередника № 265-р від 15 липня 2009 р., яким було затверджено акт вибору земельних ділянок для розміщення Південно-Української ВЕС.