ua en ru

Миколаївська міськрада визнала Росію країною-агресором

Миколаївська міськрада визнала Росію країною-агресором Фото: Миколаївська міська рада (mkrada.gov.ua)

У Миколаєві депутати визнали РФ країною-агресором з другої спроби

Миколаївська міська рада визнала Російську Федерацію (РФ) країною-агресором з другої спроби. Про це повідомляє місцеве видання Novosti N.

"На сесії Миколаївської міської ради у четвер, 13 липня 2017 року, депутати проголосували за визнання РФ країною-агресором по другому проекту. Всього депутатам на голосування було запропоновано 3 проекти рішення. Перший депутати не проголосували", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, другим проектом рішення в контексті визнання РФ країною-агресором постійна депутатська комісія з питань законності і гласності, засідаючи сьогодні вранці, запропонувала свій проект рішення - s-du-015/1 "Про територіальну цілісність і недоторканність України", де за основу був прийнятий проект, запропонований миколаївським міським головою Олександром Сенкевичем

У цьому проекті рішення пропонується звернутися до президента України, Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони України щодо необхідності розробити мирне відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Так, Сенкевич викликав до себе голів фракцій, щоб обговорити це питання. Після майже двогодинної паузи мер запропонував повернути файл s-du-015 і переголосувати його заново. З другої спроби депутати все-таки проголосували про визнання Росії країною-агресором. За проект проголосували 28 депутатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Європейської ради Дональд Туск закликав звільнити українських заручників, які утримуються Російської Федерації і в окупованому Криму.