ua en ru

У Миколаєві затримано групу торговців зброєю із зони АТО, - СБУ

У Миколаєві затримано групу торговців зброєю із зони АТО, - СБУ Фото: вилучений збройний арсенал

Контрабандний "товар" поставлявся з району проведення АТО

У Миколаєві співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією затримали чотирьох членів організованої групи, які продавали зброю і боєприпаси в регіоні. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Як наголошується, клієнтами зловмисників були представники кримінальних кіл Миколаєва.

"Товар" поставлявся з району проведення антитерористичної операції і ввозився в Україну контрабандним шляхом. Одного із членів групи правоохоронці затримали при спробі продажу пістолета марки "ТТ".

У Миколаєві затримано групу торговців зброєю із зони АТО, - СБУ

"Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили два автомати АКС-74, по одному АК-47 і АКСУ-74, тринадцять пістолетів, два з яких із глушниками, автомат ППШ, три пістолети-кулемети і одну напівавтоматичну гладкоствольну рушницю. Зловмисники також зберігали дев`ять артилерійських снарядів калібру 45 мм, одинадцять гранат Ф-1 і РГД-25, заряд ВОГ-25 підствольного гранатомета, більше 2 тис. патронів різного калібру, саморобний вибуховий пристрій та ін.", - йдеться в повідомленні.

У Миколаєві затримано групу торговців зброєю із зони АТО, - СБУ

Крім того, співробітники СБУ виявили ще 19 тис. доларів і 26 золотих монет. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

В даний час продовжуються оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної торгівлі зброєю та боєприпасами.

Нагадаємо, в середині липня СБУ виявила під Києвом два арсенали зброї.