ua en ru

Нікарагуа почне нафтогазову розробку на Карибському узбережжі

Влада Нікарагуа заявила, що готові почати нафтогазову розробку на Карибському узбережжі, в районі, який до минулого року належав Колумбії.

Влада Нікарагуа заявила, що готові почати нафтогазову розробку на Карибському узбережжі, в районі, який до минулого року належав Колумбії. Про це повідомляє BBC.

Міністр енергетики Нікарагуа Еміліо Раппаціолі повідомив, що пошуково-розвідувальне буріння на бар'єрному рифі острова Провіденсія розпочнеться вже в кінці цього тижня.

Як повідомив представник уряду Розаріо Мурілло, початкове буріння здійснюватиме американська нафто-і газовидобувна компанія Noble Energy, воно буде проводитися в 168 км від берега.

Ці землі були отримані Нікарагуа в результаті тривалих територіальних суперечок з Колумбією.

Рік тому Міжнародний суд ООН відхилив територіальні претензії Нікарагуа на групу островів, але розширив її морські кордони, що дало країні доступ до районів водного промислу, а також до підводних покладів нафти і газу. Зазначимо, що Колумбія не згодна з винесеним рішенням, однак вибору у неї немає, адже постанови Міжнародного суду ООН остаточні і оскарженню не підлягають.

Риф острову Провіденсія відомий як найбільший риф материкових Америк. Активісти на захист навколишнього середовища вже заявили, що розробка бар'єрного рифа завдасть суттєвої шкоди місцевій природі, зруйнувавши тендітну екосистему.