ua en ru

Кабмін пообіцяв не приймати частину законопроекту щодо ліквідації пільг, - Тігіпко

Кабінет міністрів України пообіцяв не приймати частина законопроекту про ліквідацію пільг. Про це повідомив під час "години питань до уряду" віце-прем'єр міністр України-міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, відповідаючи на запит народних депутатів з фракції "БЮТ-Батьківщина".
"Ніяких зменшень соціальних виплат не було, немає и не буде", - зазначив Тігіпко.
За словами міністра, прожитковий мінімум збільшився з 2010 по 2011 рр. на 47,6% як для непрацюючих, так і для працюючих громадян. Крім того, він зазначив, що соціальні виплати не у проекті бюджету на 2012 р. також будуть збільшуватися.
Як повідомив Тігіпко, після консультації з громадськими органами другу частину проекту закону № 9127, якою передбачається скасування пільг для 16 категорій громадян, Кабмін не підтримає, і звернеться до ВР, щоб це питання депутатами не розглядалося.
Нагадаємо, раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що уряд України найближчим часом підпише з громадськими організаціями меморандум щодо проекту закону про виконання судових рішень, і додав, що на даний момент у ВР обговорюється питання про ухвалення закону без прикінцевих положень, в якому передбачається скасування пільг 16 категоріям громадян України.
Раніше повідомлялося, що голова ВР Володимир Литвин заявляв, що проект закону про скасування пільг буде розглянутий у Верховній Раді тільки після отримання текстів угод між Кабміном і громадськими організаціями.
9 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект № 9127, розгляд якого був ініційований урядом, "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень". Згідно з цим законопроектом, скасовуються соціальні пільги 16 категоріям громадян.