ua en ru

Жодних перешкод для пересування Яценюка по всьому світу не існує, - Інтерпол

Жодних перешкод для пересування Яценюка по всьому світу не існує, - Інтерпол Фото: Арсеній Яценюк

Інтерпол ухвалив рішення про необґрунтованість звернення Росії з приводу розшуку Яценюка

Жодних перешкод для пересування колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка по всьому світу за ініціативи Інтерполу чи його каналів не існує. Про це заявили в Українському бюро Інтерполу, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зокрема у відомстві прокоментували ситуацію з перевіркою документів під час проходження паспортного контролю в аеропорту однієї з країн Європи Яценюком нібито за запитом Росії.

"При розгляді останнього звернення РФ щодо оголошення Арсенія Яценюка в розшук по лінії Інтерполу за начебто скоєні ним у Чечні злочини Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні протягом короткого часу розібрався у цій ситуації, визнав це звернення РФ - необґрунтованим і скасував розшуковий циркуляр росіян. Відтак жодних офіційних перешкод для пересування екс-прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка по всьому світу за ініціативи Інтерполу чи каналів Інтерполу - не існує", - йдеться в повідомленні.

У відомстві наголосили, що Інтерпол визначився з цього питання, ухваливши рішення про необґрунтованість звернення Росії з приводу розшуку Яценюка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який прилетів у Женеву (Швейцарія) з молодшою донькою, затримували на паспортному контролі для перевірки за запитом Росії.