ua en ru

Немає жодних підстав для скасування санкцій проти Росії, - Тіллерсон

Немає жодних підстав для скасування санкцій проти Росії, - Тіллерсон Фото: Рекс Тіллерсон висловився щодо антиросійських санкцій

І ці санкції діятимуть до тих пір, поки не буде вирішено проблеми в Україні

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон вважає, що немає жодних підстав для скасування введених попередньою адміністрацією санкцій проти Росії. Про це він заявив 9 квітня 2017 року в інтерв'ю телеканалу ABC.

"Немає причин для скасування санкцій. Причина введення санкцій, як і раніше, існує. Ситуація в Україні, зокрема в Криму, не змінилася. І ці санкції будуть діяти до тих пір, поки не будуть вирішені ці проблеми", - запевнив американський держсекретар.

Як відомо, США і Європейський Союз у 2014 році ввели санкції проти РФ у зв'язку з подіями на Донбасі та анексією Росією Криму. Ці обмеження включають заборону на в'їзд до країн Євросоюзу і США для низки посадових осіб із РФ, заморожені їхні активи. Крім того, запроваджено обмежувальні заходи торгового, фінансового та військового характеру. Санкції неодноразово розширювалися і продовжувалися.

Нагадаємо, раніше лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він не виключає запровадження нових санкцій проти Росії, якщо пропозиція матиме двопартійну підтримку.