ua en ru

У Нігерії підірвали нафтоскважину американської компанії

У Нігерії підірвали нафтоскважину американської компанії Фото: у Нігерії прогримів вибух на американському нафтопроводі

Раніше місцеве радикальне угрупування попереджало, що може підірвати нафтопровід

У Нігерії прогримів другий за тиждень вибух на нафтопроводі американської нафтової компанії Chevron. Про це повідомило джерело в службі безпеки країни, передає Reuters.

Вибух стався в неспокійному регіоні Дельти Нігера на нафтоскважині близько нафтопроводу Маракаба у Варрі.


Повідомляється, що в середу радикальне угрупування "Месники дельти Нігера" (Niger Delta Avengers) попереджало, що може підірвати нафтопровід.

"Ми дали зрозуміти, що ніякі ремонтні роботи не повинні проводитися, поки наші вимоги не будуть повністю задоволені… Ми готові знищити ще більше нафтопроводів. Ми не тільки знищимо нафтопроводи, але і доведемо боротьбу до вашого резервуарного парку і вашої штаб-квартири в Лекки в штаті Лагос", - говорилося в повідомленні угруповання.

Раніше на цьому тижні Chevron прийняла рішення евакуювати працівників зі своїх підприємств у регіоні через напад невідомих бойовиків на нафтову платформу американської нафтогазової компанії Chevron в дельті Нігера.

Нагадаємо, щонайменше 16 людей загинули, ще 20 постраждали в п'ятницю, 13 травня, в результаті атаки терористів ІД на товариство вболівальників футбольного клубу "Реал Мадрид" в Іраку.