ua en ru

У Нігерії терористи "Боко Харам" відпустили 13 заручників

У Нігерії терористи "Боко Харам" відпустили 13 заручників Фото: ісламісти "Боко харам"

Серед них - три співробітники університету і 10 дружин поліцейських

У Нігерії терористичне ісламістське угруповання "Боко Харам" відпустило 13 заручників, викрадених у 2017 році. Про це з посиланням на нігерійську владу повідомляє DW.

Зокрема зазначено, що серед звільнених - три співробітники університету і 10 дружин поліцейських. Наголошується, що звільненню заручників передували переговори уряду Нігерії з терористами за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ). При цьому не повідомляється, чи було заплачено викуп.

Як повідомляється, університетських геологів викрадено під час пошуку нафтових родовищ у басейні озера Чад, а жінок викрадено, коли вони прямували на похорон.

Угрупування "Боко Харам" стало відомим у світі в 2014 році, коли ісламісти викрали в штаті Борно на північному сході Нігерії 276 переважно християнських школярок. Деяким із дівчаток вдалося втекти, ще 82 учениці були звільнені в травні 2017 року. Взамін нігерійська влада випустила на волю десятки ув'язнених бойовиків. Близько 100 школярок усе ще вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 700 осіб, викрадених ісламістами "Боко Харам", втекли з полону на північному сході Нігерії.