ua en ru

У Нігерії через бойовиків "Боко Харам" 3 млн дітей не ходять в школу, - ЮНІСЕФ

У Нігерії через бойовиків "Боко Харам" 3 млн дітей не ходять в школу, - ЮНІСЕФ Фото: бойовики "Боко Харам" (kokolife.ng)

Діяльність "Боко Харам" в північній Нігерії призвела до закриття більш ніж 57% шкіл в штаті Борно

В північній Нігерії через діяльність бойовиків радикальної ісламістської організації "Боко Харам" 3 млн дітей не ходять в школу. Про це повідомляє AP, посилаючись на Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

"Триваюча терористична діяльність "бунтівників Боко Харам" в північній Нігерії призвела до закриття більш ніж 57% шкіл в штаті Борно, в результаті чого на початку навчального року близько 3 млн дітей позбавлені освіти", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, заступник виконавчого директора ЮНІСЕФ Джастін Форсайт заявив, що "крім руйнівного недоїдання, насильства і спалахів холери, напади на школи можуть створити втрачене покоління дітей, загрожуючи їхньому і майбутньому країни".

"Незважаючи на те, що перше завдання місцевих жителів - врятувати дітей від пневмонії, діареї і недоїдання, ми також хочемо, щоб діти продовжували вчитися і поверталися в школу", - заявив Форсайт.

За його словами, близько 10,5 млн дітей не навчаються в школі по всій Нігерії, але повстанці найбільш гостро порушили ситуацію у Борно. Близько 2,3 тис. вчителів були вбиті на північному сході Нігерії з 2009 року "Боко Харам". Майже 1,4 тис. шкіл також були знищені.

Наголошується, що в цьому році ЮНІСЕФ зміг зареєструвати близько 750 тис. дітей у школі в північній частині Нігерії і створити понад 350 тимчасових навчальних приміщень.

За інформацією ЮНІСЕФ, вчителі потрібні у віддалених районах, та необхідні кошти для їхнього вербування і відновлення шкіл.

"Інвестування у навчання та освіту - важливий спосіб боротьби з екстремізмом", - резюмував Форсайт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики "Боко Харам" обстріляли село у віддаленому Камеруні, в результаті чого загинули 15 людей, ще вісім чоловік були викрадені.