ua en ru

Нідерланди можуть ратифікувати УА з ЄС із поміткою про незастосування двосторонніх норм

Нідерланди можуть ратифікувати УА з ЄС із поміткою про незастосування двосторонніх норм Фото: Іванна Клімпуш-Цинцадзе

Іванна Клімпуш-Цинцадзе назвала неприпустимою позицію прем'єра Нідерландів про те, що ратифікація не відбудеться

Нідерланди можуть ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом з поміткою, що двосторонні норми цього документа не застосовуються до Нідерландів. Про це на засіданні Верховної Ради України заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе, повідомляє "112 Україна".

"Ми вважаємо, що нам необхідно отримати ратифікації (Угоди про асоціацію) від Нідерландів, можливо, з зазначенням особливої позиції про те, що двосторонні норми в Угоді про асоціацію, які стосуються виключно окремих країн, можливо, не будуть застосовуватися Нідерландами", - сказала вона.

Крім того, вона назвала неприпустимою позицію прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте про те, що, ймовірно, завершення ратифікації угоди не відбудеться.

"Це означає, що уряд Нідерландів на даний момент не готовий взяти відповідальність за своє попереднє рішення, яке було прийнято в липні 2015 року разом з парламентом Нідерландів, коли були повністю завершені ратифікаційні процедури щодо Угоди про асоціацію", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна веде переговори з Нідерландами щодо ратифікації УА з ЄС.