ua en ru

Нідерландський прокурор розповів про розслідування катастрофи MH17

Нідерландський прокурор розповів про розслідування катастрофи MH17 Фото: катастрофа MH17 (flickr.com/osce_smmu)

Слідство продовжує ідентифіковувати причетних до катастрофи Boeing на Донбасі

Слідство у справі про катастрофу малазійського Boeing на Донбасі влітку 2014 року поки не може назвати терміни закінчення розслідування. Про це в інтерв'ю російській "Новій газеті" розповів прокурор Фред Вестербеке, який очолює міжнародну слідчу групу.

"Розслідування триває, і поки я ще не можу сказати, коли буде поставлена крапка. Але ні в кого не повинно бути сумнівів, що це станеться. 28 вересня 2016 року ми оголосили про перші підсумки, де відповіли на питання, що сталося з МН17, і звідки, з якого місця, по літаку була випущена ракета "Бук". Тоді ми окреслили і коло осіб, причетних тією чи іншою мірою до трагедії. З того моменту і дотепер ми займаємося пошуком цих людей", - зазначив Вестербеке.

Він також розповів, що протягом останнього року зусилля слідчого були спрямовані на ідентифікацію причетних до трагедії.

"Ми знаємо, що "Бук" прийшов до місця фатального запуску у Сніжному з кордону Росії та України. Ми знаємо, що після пострілу по літаку установка вирушила назад в Ростовську область. Тепер ми копаємо далі й далі, щоб відповісти на питання, хто транспортував установку, хто її супроводжував, хто натискав на кнопку, хто давав наказ. Поки я не можу сказати, що у нас вже є остаточний список підозрюваних. Ми продовжуємо збирати інформацію звідусіль, розраховуємо на будь-яку кооперацію - з боку Росії, України, інших країн і людей, які знають, що сталося", - додав Вестербеке.

За його словами, для затримання підозрюваних слідство буде направляти запити в Інтерпол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна в числі п'яти країн підписала угоду про розслідування катастрофи МН17.